Sockerberoende i media

Hej!

Det känns som att sockerberoende finns överallt i media. Vart jag än vänder blicken så står det nåt. Alla verkar ha en åsikt. Finns det sockerberoende? Är det en sjukdom? Hur ska man göra? Vad ska man inte göra?

Jag vet inte vad som är rätt eller fel utan jag vet bara vad som funkar för mig. Men jag tycker ändå diskussionen är spännande och har därför samlat lite länkar nedan:

Sött och fett som knark för hjärnan
När man blandar socker och fett, som i en kanelbulle, blir suget lika starkt som av kokain. Efter hundratals affärsmiddagar tvingades industrimannen Sören Gyll förra året transplantera sin lever. Nu varnar han andra för att gå i sockerfällan. Läkemedelsindustrin använde kunskapen för att utforma det hittills mest effektiva bantningspillret. Ändå erkänner inte myndigheterna att man kan bli beroende av godis och skräpmat.
Läs mer: http://www.svd.se/nyheter/inrikes/socker-liknas-vid-narkotika_6594828.svd

Sockerberoende är bara ett av många utlopp
Forskare har under många år talat om socker som ett gift för kroppen. Andra hävdar att det inte är så farligt. Kan båda ha rätt? Ja, absolut! Det beror på vad – och vem! – de tittar på.
Läs mer: http://www.bittensaddiction.com/beroenden/beroende.html

Gunilla Sahlin och Charlotte Erlandson Albertson på Efter 10
Gunilla Sahlin, författare till boken Vitt begär, och Charlotte Erlandson Albergson, professor, svarade på frågor om sockerberoende i Efter tios chatt.
Läs mer och se inslaget: http://www.tv4.se/1.2358711/2011/11/11/gunilla_sahlin_och_charlotte_erlandson_albertson_chattade_om_sockerberoende

Godissuget tog över hennes liv
Matmissbrukare har stödgrupp i Stockholm. Efter många år av socker- missbruk sa Annas kropp ifrån. I dag är hon frisk och går i en självhjälpsgrupp för anonyma matmissbrukare.
Läs mer pdf: https://sthlmaddict.files.wordpress.com/2011/12/sockerberoende.pdf

Sockerberoende i c/o Segemyhr
Bara roligt? Roligt men kränkande mot dem som verkligen har liknande problem? Det lär bero på vem som tittar. Du är varnad.
Läs mer: http://www.kostdoktorn.se/sockerberoende-i-co-segemyhr

Anna Skipper om kost vid sockerberoende
Katta får äta Anna Skippers variant av LCHF.
Detta ska en sockerberoende som Katta äta…
Läs mer: http://www.annaskipper.se/kost-for-sockerberoende.html

Arsinoe bogg om sockerberoende
Fan vad trött jag är på det eviga snacket om sockerberoende. Alltså, jag förnekar absolut inte att man kan vara sockerberoende och att det är ett jävligt fett problem som man såklart måste göra sig av med. Men detta tjat om sockerberoende hit och dit skapar en enligt mig extremt osund trend, och det är att folk kallar minsta lilla sug för beroende.
Läs mer: http://www.arsinoe.se/?p=13262

Sockerberoende
Sockerberoende är ett påstått beroende av socker i alla dess former samt snabba kolhydrater då de omvandlas till socker väldigt snabbt i kroppen. Beroendet är dock omtvistat bland svenska läkare och det har inte fått officiell status som en sjukdom.
Läs mer: http://sv.wikipedia.org/wiki/Sockerberoende

Vad är FAA anonyma matmissbrukare ?
Anonyma matmissbrukare är en gemenskap av män och kvinnor som är villiga att tillfriskna från sjukdomen sockerberoende. Att dela vår erfarenhet, styrka och hopp med andra tillåter oss att tillfriskna från denna sjukdom, EN DAG I TAGET.
Läs mer: http://www.faa.se/ 


Annonser

Om sthlmaddict

Mitt liv som tillfrisknande addict (sockerberoende, alkoholist, nikotinist, narkoman, medberoende)
Det här inlägget postades i Sockerberoende och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s